Explicaţia pentru care bărbaţii își caută amante deși își iubesc partenerele

Deși majoritatea bărbaților se implică într-o relație cu gândul că vor rămâne fideli, în orice cuplu la un moment dat intervine obișnuința și dorința de a cunoaște și alte persoane de a experimenta ceva nou. La bărbați, dorința este mai acută și mai greu controlabilă decât la femei.

Psihologul Eric Anderson de la Universitatea din Worchester, Anglia explică etapele prin care trec bărbații înainte de a înșela:

  1. 1. Bărbaţii tineri intră într-o relaţie de dragoste crezând în mitul monogamiei. Mulţi bărbaţii vin din familii dezbinate din cauza infidelităţii şi nu vor să fie în aceeaşi situaţie. Ei cred că dacă îşi iubesc partenera vor fi satisfăcuţi şi pe plan sexual.
  2. 2. În ciuda a ceea ce cred, la un moment dat intervine obişnuinţa. Încercările de a condimenta viaţa sexuală apar, de obicei după aproximativ 3 luni de relaţie. Dar în ciuda acestor încercări, intensitatea şi frecvenţa actelor sexuale scad.
  3. 3. Dorinţa de a face sex cu altcineva se dezvoltă din ce în ce mai mult, însă bărbaţii nu vor să-şi părăsească partenerele. Ei vor doar să-şi îndeplinească fanteziile sexuale, dar în acelaşi timp să-şi păstreze relaţiile afective.
  4. 4. Bărbaţii încep să-şi respingă partenerele, dorindu-şi în acelaşi timp să facă sex cu altcineva.
  5. 5. Bărbaţii trebuie să decidă: se despart de partenerele lor pentru a putea face sex cu altcineva? Le spun partnerelor că vor o relaţie deschisă, din punct de vedere sexual? Discută despre fanteziile lor, însă nu pomenesc nimic despre ideea unei relaţii deschise? Sau decid să înşele, chiar dacă au remuşcări?
  6. 6. În majoritatea cazurilor, decizia este infidelitatea şi prima oară se întâmplă la beţie. Nu aleg prima opţiune (despărţirea) pentru că îşi iubesc partenerele şi nu vor să-şi strice relaţia. Nu aleg nici să vorbească despre fanteziile lor pentru că se tem că vor fi respinşi şi în plus, nu vor mai beneficia de încredere din partea partenerelor de viaţă.

Citeşte continuarea pe DoctorulZilei.ro