Sfaturi de la Dr. Oz: Care sunt cele 6 mari beneficii ale sexului


Sexul ar trebui sa ocupe un rol important în viaţa oricărui om, pentru că o viaţă sănătoasă nu înseamnă doar o alimentaţie corectă şi efectuarea unor exerciţii fizice. Să fii implicat într-o relaţie sexuală sănătoasă poate face minuni pentru starea ta generală de bine. Tot mai multe studii făcute pe acest subiect au demonstrat o mulţime de beneficii pe care le poţi avea dintr-o viaţă sexuală activă: de la sănătatea inimii până la un look mai tânăr.

Iată 6 motive în plus pentru care în această seară ar trebui sa faci dragoste:

  1. 1. Sexul menţine inima puternică
    Să începem cu un organ foarte important pentru corp: inima. Se ştie deja că sexul poate fi un antrenament cardio decent (o sesiune de 30 de minute poate arde până la 70 de calorii), însă noi cercetări au demonstrat că sexul poate proteja inima în mai multe moduri. Un studiu apărut în Journal of Sex & Marital Therapy a descoperit că persoanele care au făcut sex de ce putin 12 ori pe lună aveau o rată a variabilităţii pulsului mai bună. Variabilitatea pulsului marchează schimbările efectuate de inimă în răspuns la stres şi stimuli. O rată mai mare a variabilităţii pulsului scade riscul dezvoltării unor boli la inimă.
  2. 2. Te ajută să arăţi cu 7 ani mai tânăr
    Iată un regim pe care sigur îl vei iubi: să faci sex de 3 ori pe săptămână. Un studiu realizat în Scoţia de către echipa Royal Edinburgh Hospital făcut pe persoanele de peste 40 de ani, care au declarat ca făceau sex cu 50% mai mult decât persoanele obişnuite, au fost indicaţi ca având o vârstă cu 13 ani mai mica decât cea reală. Cercetătorii consideră că look-ul mai tânăr este determinat de eliberarea de hormoni DHEA în timpul sexului.

Citeşte continuarea pe Problemesex.ro